Information


Underhållsplan

Föreningen har tillsammans med Projektledarna Bygg & Fastighet i Sverige AB tagit fram en underhållsplan för åren 2019-2048. Underhållsplanen ska hjälpa oss att planera, prioritera och besluta om reparationer och underhåll.


Tvättstugor

Totalt finns 3 tvättstugor i de två fastigheterna. Tvättstugorna har moderna, effektiva tvättmaskiner och generösa tvättmöjligheter.

Tvättstugorna är endast för privat bruk och får inte användas av utomstående. Tillåtna tvättider:

Vardag: 7 - 21, lördag, söndag och helgdagar: 10 - 21
Tvättmaskinerna skall vara tysta
kl. 21. Torkrummen, torkskåp/-tumlare avstängda kl. 22.

Om tvättning inte påbörjats inom 30 min efter passets början, får tvättstugan användas av annan medlem.

Mer information finns på tvättstugedörren. 


Vår- och höststädning

Två gånger om året har föreningen en gårdsstädning. På våren iordningställer vi inför sommaren, sopar grus, tar fram trädgårdsmöbler, tar fram grillen m.m. På hösten krattar vi löv, rensar buskar, ställer in trädgårdsmöbler och grillen. Vi brukar även beställa en container för att slänga grovsopor, trädgårdsavfall m.m. Glöm inte att delta på gårdsstädningarna. Det bjuds på fika och det är en trevlig sätt att lära känna grannarna lite bättre.


Försäkring

När man äger en bostadsrätt har man ett större ansvar än när man bor i hyresrätt. Detta gäller också försäkringen, där det krävs att du skaffar en hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Du kan annars bli skyldig att ersätta föreningen, om du tex. orsakar ett läckage i badrummet. Och vid en brand blir sannolikt konsekvenserna förödande om du inte har en hemförsäkring. I jämförelse med detta är kostnaden för en hemförsäkring mycket låg! Om ni har en säkerhetsdörr eller larm installerat så ange det för ditt försäkringsbolag, då kan premien bli lägre. 


Sopor och avfall

Genom en effektiv sopsortering kan vi bibehålla sophämtning endast en gång i veckan och således göra en insats både för miljön och föreningens ekonomi. 
Sortera ert avfall, och transportera det till återvinningsstationen. Den närmsta återvinningsstation är endast ca 250 m bort. Vid korsningen Sätersgatan/ Trädgårdsgatan. Vi behöver bli bättre på att sortera våra sopor annars kommer kommunen tvinga oss gå över till sopbehållare på gården istället för sopnedkasten i trapphusen. Grovsopor skall tas till återvinnings-centraler eller kastas i container som föreningen tillhandahåller på hösten.

© BRF Källunden, Liljevalchsgatan 22A, 151 45 Södertälje
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!