Fakta om BRF Källunden


BRF Källunden består av 63 lägenheter och har en total boyta på 2600 m2.

21 st 1:or om ca 26-39 m2
30 st 2:or om ca 56 m2
  6 st 3:or om ca 70 m2
  6 st 4:or om ca 87 m2

Lägenheterna är belägna i två fastigheter med adress Liljevalchsgatan 22A - 22G, tomt nr 2 i kvarteret Prästkragen.

Vår förening är belägen i det gemytliga området Mariekäll i Södertälje. Inom gångavstånd finns matvarubutiker, restauranger, frisörsalonger, ett bageri och skolor.

Bara ett stenkast bort finns pendeltågsstationen, högskolan Campus Telge och Södertäljes stadskärna. Området består av en blandning av fastigheter med lägenheter och fristående villor från 1950-talet.

Här finns grönområden, närhet till skog och det vackra Torekällberget med hembygdsmuseum, värdshus och 4H-gård.

Fastigheterna byggdes 1957 och har löpande renoverats i takt med behov.

Till fastigheterna finns 17 garageplatser, 14 parkeringsplatser med uttag för motorvärmare och 32 vanliga parkeringsplatser i direkt anslutning till fastigheterna, varav 5 är besöksparkeringar. Du kan alltid anmäla ditt intresse för någon av våra parkeringsformer till parkeringsansvarige i styrelsen men viss kö kan finnas.

Till varje lägenhet finns ett källar- eller vindsförråd och ett mindre förråd, liknande matkällare. Utrymmen för cykelparkering och barnvagnsparkering finns i källaren.

Totalt finns 3 tvättstugor i de två fastigheterna. Tvättstugorna har moderna, effektiva tvättmaskiner och generösa tvättmöjligheter.

2005 utfördes stambyte i båda fastigheterna och alla badrum har renoverats till mycket hög standard.

Lägenheternas balkonger renoverades 2009.

Alla lägenheter har kabel-TV och bredband installerat från C-sam. Under våren/sommaren 2020 kommer föreningen byta leverantör av kabel-TV och internet till Telia. Telia kommer att dra in och installera fiber samt IPTV i samtliga lägenheter.  

Vi har en anställd vaktmästare, Stefan Karlsson, som ansvarar för skötsel och enklare underhåll av fastigheten.

Föreningen har en styrelse som ansvarar för beställning och planering av fastighetens övergripande underhåll, besiktning av lägenheter vid flytt samt hjälper till med olika frågor som rör ditt boende hos oss i BRF Källunden.

De båda fastigheterna binds samman av vår fina trädgård, som delvis går över en liten berghäll. Här finns vår lund med träd och lummiga buskar där det finns möbler så att vi kan vara utomhus under sommartid. Vi planerar också för en liten örtagård där våra medlemmar kan odla egna kryddväxter.

Några av våra medlemmar har bott i BRF Källunden uppemot 50 år och har en fantastisk kännedom om vår historia, våra fastigheter och hur vi ska sköta dem på bästa sätt. Här bor också barnfamiljer, unga studenter och människor i alla åldrar. Vi är engagerade i vårt boende och värnar om att alla ska trivas på bästa sätt.

Sopsortering är viktigt! Använd de gröna påsarna för köksavfall som kan komposteras. För papper, plast, glas och metall finns närmaste återvinningsstation i korsningen Sätersgatan/Trädgårdsgatan, ca 250 meter bakom fastigheten (lilla huset) med uppgång F och G.

© BRF Källunden, Liljevalchsgatan 22A, 151 45 Södertälje
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!